İran-ABD hattında sular ısınıyor! Atom bombalı gözdağı

İran-ABD hattında sular ısınıyor! Atom bombalı gözdağı

İran ile ABD arasındaki ekonomik yaptırım ve nükleer anlaşma gerilimi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Ruhani'den gelen, yaptırımlar sürerse nükleer çalışmalarımıza geri döneriz şeklindeki açıklamanın ardından, bir 'gözdağı' da ülkenin atom kurumunun başında bulunan Ali Ekber Salehi'den geldi.

İran atom kurumunun başında bulunan Ali Ekber Salehi, ülkenin uranyum zenginleştirme çalışmalarını eski seviyesine çekmenin sadece 5 gün süreceğini söyledi

İran devlet televizyonuna konuşan Salehi, uranyum zenginleştirme çalışmalarının yüzde 20 seviyesine çekilmesinin sadece 5 gün süreceğini söyledi. Bu seviye nükleer silah yapımında kullanılan minimum seviye olarak biliniyor.

YÜZDE 5'İN ALTINA ÇEKTİLER

İran, 2015 yılında içlerinde ABD'nin de olduğu 6 devletle masaya oturarak nükleer anlaşmayı imzalamış, bu anlaşma sonucunda uranyum zenginleştirme seviyesini yüzde 5'in altında tutmayı kabul etmişti. Bunun karşılığında ise İran'a yönelik yaptırımların hafifletileceği taahhütü verilmişti. ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa ve Çin anlaşmanın altına imza atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN