İran gazetesi Hz. Hüseyin'in kızına hakaret ettiği gerekçesiyle kapatıldı

İran gazetesi Hz. Hüseyin'in kızına hakaret ettiği gerekçesiyle kapatıldı

İran'da yayım yapan "Seda-yi Islahat" (Reformun sesi) adlı gazete, Hazreti Hüseyin'in kızı Hazreti Rukiyye'ye hakaret ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

İran basınında yer alan haberlere göre, İran Genel Savcılığı, Seda-yi Islahat gazetesinin 13 Eylül tarihli sayısında yayımlanan bir haber üzerine inceleme başlattı.

Yapılan inceleme sonucunda savcılık, Seda-yi Islahat gazetesi hakkında kapatma kararı verdi.

Kapatma kararına neden olan haberde, bir erkeğin dudak kısmının yarısının ruj ile boyandığı yarısının ise normal olduğu bir fotoğrafa yer verilmişti. Gazete, fotoğrafın altına "Rukiyye 22 yıl sonra Mehdi oldu" başlığını atmıştı.

Haberde, Rukiyye isimli bir kızın 22 yaşında cinsiyet değiştirerek erkek olduğu ve Mehdi Daryuş ismini aldığı belirtilerek, Daryuş'un ne gibi toplumsal sorunlarla karşılaştığı, cinsiyet değiştirme aşamalarında hangi zorluklarla mücadele ettiğine dair bilgilere yer verilmişti.

İran'da bazı çevreler, fotoğraf, başlık ve haberin, Muharrem ayı olması dolayısıyla kasten yayımlandığı ve asıl niyetin Hazreti Rukiyye'ye hakaret etmek olduğunu dile getirerek gazete ve yönetimine tepki göstermişti.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN