İran'da 17 katlı iş yeri çöktü! 30 itfaiyeci öldü

İran'da 17 katlı iş yeri çöktü! 30 itfaiyeci öldü

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan 17 katlı bir iş yerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sonucu çöken binada 30 itfaiyeci hayatını kaybetti. 50 ila 100 kişinin de enkaz altında kaldığı bildiriliyor.

İran Devlet televizyonu, İran'ın başkenti Tahran'da 17 katlı bir binanın çıkan yangın sonucunda çöktüğünü bildirdi. Devlet televizyonu 30 itfaiyecinin öldüğünü duyurdu.

17-01/19/3-1484822404.jpg

Olay sabah saatlerinde gerçekleşti. Yetkili makamlar IRNA haber ajansına, Tahran'ın merkezinde simgesel bir yapı olan Plasco binasındaki yangında en az 38 kişinin yaralandığını söyledi, binanın çöktüğü sokağın kapatıldığı bildirildi. İtfaiyecilerin bina çökmeden önce saatlerce yangını söndürmek için mücadele ettikleri bildirildi.

ÇÖKME ANI KAMERADA

17-01/19/iran3.Jpeg

İtfaiye sözcüsü Celal Maleki sabah saatlerinde İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, sabah saat 8 civarında bildirilen yangın ihbarına 10 itfaiye istasyonundan müdahale edildiğini söyledi.

17-01/19/4.jpg

ŞEHRİN SİMGE BİNASI

İran’ın devlet kanalı Press TV’nin haberine göre 1962’de inşa edilen “Plasco” isimli bina şehrin simgelerinden biriydi. İranlı Yahudi iş adamı Habib Elghanian tarafından yaptırılan Plasco, inşa edildiği dönemde kentin en yüksek binasıydı.

Bugün erken saatlerde başlayan yangının söndürülmesi için uzun saatlerdir itfaiye görev yapıyordu. Polis kordonuna alınan bölgede bulunan dükkan sahipleri geride kalan kıymetli eşyalarını geri almaya çalıştı.

17-01/19/iran.Jpeg

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ BOŞALTILDI

Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflarda, binadan gökyüzüne yoğun bir siyah duman kütlesinin yükseldiği ve peşinden de insanların şaşkın bakışları arasında yapının çöktüğü görülüyor.

17-01/19/iran2.jpg

Binanın çökme ihtimaline karşı Türkiye büyükelçiliği boşaltıldı, olay büyükelçilik binasına zarar vermedi.

TAHRAN/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN