İran'dan Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına tepki: Tehlikeli ve kışkırtıcı bir eylem

İran'dan Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına tepki: Tehlikeli ve kışkırtıcı bir eylem

İran Dışişleri Bakanlığı, Kerkük İl Meclisi’nin Irak Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül’de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumuna katılma kararını, "tehlikeli ve kışkırtıcı" bir eylem olarak değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi tarafından yapılan yazılı açıklama, Kerkük İl Meclisi tarafından dün alınan kararın Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını ihlal eden "yanlış" bir karar olduğu savunuldu.

"TEHLİKELİ VE KIŞKIRTICI"

Açıklamada, "Uyarıyoruz, bölgede ve Irak’ın komşuluğunda yeni krizlere neden olabilecek her hangi bir eyleme katlanamayız" denildi. Alınan kararın "tehlikeli ve kışkırtıcı" bir adım olduğu kaydedilen açıklamada, " tüm taraflar Irak anayasasına bağlı kalıp, ihtilaflarını diyalog ve yasal yöntemlerle hal etmeli " ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN