IŞİD lideri Bağdadi'nin eski eşi Türkiye'ye gelmek istiyor

IŞİD lideri Bağdadi'nin eski eşi Türkiye'ye gelmek istiyor

Lübnan ile El Nusra Cephesi arasında yapılan takas sonucu serbest kalan IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin eski karısı Saca Hamid El Dulaymi Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi.

El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra Cephesi 2014'ten bu yana rehin tuttuğu 16 Lübnan askerini, 13 cihatçı karşılığında serbest bıraktı. Nusra Cephesi'nin takas çerçevesinde serbest bırakılmasını istediği 5 kadın militan arasında IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin eski eşi Saca Hamid El Dulaymi de bulunuyor.

Serbest kaldıktan sonra Al Jazeera'ye konuşan Dulaymi, "Ben Ebubekir Bağdadi'nin eski eşiyim. 6 yıl önce boşandık. Beyrut'a gideceğiz ve oradan da Türkiye'ye gitmeyi planlıyorum" ifadesini kullandı.

Kamyonetteki görüntülerini yayınladı

Lübnan medyasında, ülkenin Suriye sınırındaki Arsal kasabasında kaçırılan Lübnan askerlerinin yüzü maskeli El Nusra militanlarıyla kamyonetlerdeki görüntüleri yayınlandı.

Halay çekti

Lübnan'da yaklaşık bir yıldır Cumhurbaşkanlığı sarayının yakınlarında kamp kuran askerlerin ailelerinin çadırlarında ise yoğun sevinç yaşandı. Ailelerden bazılarının askerleri televizyon ekranlarında görmelerinin ardından sevinç gözyaşları döktükleri gözlenirken, bazı aileler ise müzik eşliğinde halay çekti.

Lübnan kamuoyunda umutlar belirmişti

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi tarafından kaçırılan 17 askerin, Lübnan hapishanelerinde bulunan bir grup Nusra Cephesi üyesi ile takası konusunda hafta sonunda Lübnan kamuoyunda umutlar belirmişti.

Kızılhaç teslim almıştı

El Nusra Cephesi tarafından rehin alındıktan sonra yaklaşık bir yıl önce öldürülen Muhammed Hammieh'in naaşı da Sabah saatlerinde Lübnan güvenlik makamları ve Lübnan Kızılhaçı tarafından teslim alınmıştı.

Aynı bölgedeki çatışmalarda kaçırılan 6 Lübnan askeri ise halen IŞİD'in elinde rehin olarak bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN