IŞİD'li teröristler Deyr ez-Zor'da hava üssünü kuşattı | Son dakika haberleri

IŞİD'li teröristler Deyr ez-Zor'da hava üssünü kuşattı | Son dakika haberleri

IŞİD'li teröristlerin Suriye’nin kuzeyindeki Deyr ez-Zor’da bulunan bir hava üssünü kuşattığı belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin güneydoğusunda Irak sınırındaki Deyrizor ilinde ilerliyor. Kent merkezinde kuşattığı rejim kontrolündeki bölgeyi ikiye bölen örgüt, havaalanını ele geçirmeye çalışıyor.

Deyrizor'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, örgüt kuşatma altında tuttuğu kent merkezindeki rejim güçlerine karşı dün gece şiddetli bir saldırı başlattı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Harabeş, Rusafa, Albunasir, Cirayya, Meysalun, Makabes ve Nişan bölgelerini ele geçiren DEAŞ, böylece rejimin hakim olduğu alanı ikiye bölmüş oldu. Havaalanı çevresinde ve merkezde çatışmalar sürüyor. DEAŞ, Deyrizor'a 2014'ün ortasında girmişti. Geniş petrol sahalarına ev sahipliği yapan Deyrizor, Fırat nehri kıyısında verimli arazilere sahip.

100 BİN SİVİL YAŞIYOR

İlin kent merkezi hariç tümü terör örgütünün elinde. Suriye’nin batısı ve merkezinin Irak ile karayolu bağlantısını sağlaması bu bölgeyi stratejik kılıyor. Örgüt kuşatması altında yaklaşık 100 bin sivil yaşıyor.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN