İspanya hükümeti Katalonya'ya Perşembe'ye kadar süre verdi

İspanya hükümeti Katalonya'ya Perşembe'ye kadar süre verdi

İspanya hükümeti, ülkenin doğusundaki Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont'a "askıya alınmış bağımsızlık ilanıyla neyi kast ettiğini" netleştirmesi için perşembe gününe kadar süre verdi

Katalonya yönetimi, "askıya alınmış bağımsızlık ilanıyla neyi kast ettiğini" açıklaması için Perşembe gününe kadar zaman verdiğini söyleyen İspanyol hükümetine yanıt verdi. Yönetim, Perşembe gününe kadar yanıt vermeyeceklerini söyledi.

"KATALAN LİDER İNANDIRICI DEĞİL"

Reuters'in haberine göre İspanya Adalet Bakanı Rafael Catala, Katalonya lideri Carles Puigdemont'un cevabının geçersiz olduğunu söyledi. İspanya'nın Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz, "Katalonya'ya yapılan müdahalenin İspanya Parlamentosu tarafından desteklendiğini" belirtirken "Katalan liderinin diyalog çağrısının inandırıcı olmadığını" söyledi. Saenz, Puigdemont'un perşembe gününe kadar bağımsızlık ilan edip etmeyeceğini açıklamasını istedi. Santamaria, İspanya hükümeti için Anayasa'nın 155'inci maddesinin, "özerklik haklarının askıya alınması" değil, "Anayasa ve özerk yönetim statüsüyle bağlantılı olarak yerel yönetimin idaresinin ve yasallığının yeniden istikrara kavuşturulması" anlamına geldiğini vurguladı.

KATALAN LİDERDEN MEKTUP

Katalonya lideri Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a mektup yazarak Katalonya'nın geleceğini belirleyecek yeni sürecin başlamasını istedi. Yazılan mektupta, İspanya ile Katalonya liderlerinin önümüzdeki iki ay içinde diyaloga geçmek için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Katalan polis şefinin duruşmasının durdurulmasını isteyen Puigdemont, yazdığı mektupta Katalonya'nın bağımsızlığıyla ilgili açıkça cevap vermediği belirtilirken bağımsız bir devlet kurma talebini yineledi.

BASKIYI DURDURUN

1 Ekim'de düzenlenen Katalonya referandumunda çıkan sonuç sonrasında hala bağımsızlık ilanı yapmayan Katalan lider, İspanyol makamlarının Katalonya'daki "tüm baskıyı" durdurmasını istedi. Puigdemont, 1 Ekim'deki referandumun siyasi sonuçlarının askıya alınmasının gerekçesinin, çatışma değil çözüm arzusunda olmalarından kaynaklandığını belirtti. Diyalog önerilerinin samimi ve dürüst olduğunu ifade eden Puigdemont mektubunda, "Bu yüzden gelecek 2 ay içinde bizim temel hedefimiz, bir müzakere süreci açma arzusunda olan Katalanlara, İspanyollara, uluslararası otoritelere ve tüm kurumlara kendisini ifade etme fırsatı verecek bir diyaloğu başlatmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN