İspanya ve Portekiz’de yangınlar devam ediyor: 20 ölü

İspanya ve Portekiz’de yangınlar devam ediyor: 20 ölü

Portekiz'de Pazar günü başlayan ve kontrol edilemeyen yangında sivil toplum örgütü'nden yapılan açıklamaya göre, Lusa kentinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'dan 20'ye yükseldi

İspanya ve Portekiz’de kasırga nedeniyle artan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının artmaya devam ettiği bildirildi.

Haftasonu İspanya ve Portekiz'de 500 ayrı noktada çıkan yangınlar şiddetli rüzgarın da etkisiyle yerleşim bölgelerini tehdit ediyor. Kontrol edilmesi güç yangınlarda ölü sayısı artıyor.

Portekiz'de Pazar günü başlayan ve kontrol edilemeyen yangında sivil toplum örgütü'nden yapılan açıklamaya göre, Lusa kentinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'dan 20'ye yükseldi, yüzlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Haziran ayında da yaşanan büyük yangında 64 kişi yaşamını kaybetmişti.

ŞİDDETLİ RÜZGAR ALEVLERİ ARTTIRIYOR

Öte yandan, İspanya’da yetkililer meydana gelen 17 yangın için kundakçıları suçlarken, Bölgesel Yönetim Başkanı Alberto Nunez Feijoo, “Yangınlar, ne yaptıklarını bilen insanlardan kaynaklı. Yangınlar önceden planlanmış ve kasıtlı olarak çıkartılmış’’ diye konuştu. Feijoo, Galiçya bölgesinde şiddetlenen 15 ayrı yangının da risk oluşturduğunu sözlerine ekledi. Feijoo, hızı saatte 90 kilometre hızla esen Ophelia Kasırgasının İspanya’nın kuzey kıyılarından İrlanda’ya giderken şiddetli rüzgarların alevleri artırdığını ifade ederek, "Bölgede durum çok kritik" dedi.

Son yangınların meydana gelmesine neden olarak mevsim ortalamalarının üstünde olan sıcaklı ve yılın başından bu yana hissedilen kuraklığın etkisi olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN