İsrail gazetesi duyurdu: Putin'den ABD'ye rest

İsrail gazetesi duyurdu: Putin'den ABD'ye rest

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD’ye, “Rusya’nın, İran güçlerini Suriye'den çıkarmak için baskı yapamayacağını söylediğini” iddia etti.

Haaretz’de yer alan habere göre John Bolton, Temmuz’da Trump’la görüşen Putin’in, "İran ve Rusya’nın çıkarlarının aynı olmadığını" söyledi ve "Söz konusu durumda Rusya’nın nasıl bir rol oynayacağı konusunda kendisiyle konuşacağız" dedi.

Bolton ayrıca, Trump yönetiminin İsrail’in Golan Tepeleri üzerinde iddia ettiği egemenliği yakın bir zamanda tanımayı düşünmediğini belirtti ve ekledi:

"Bu durumun gözden geçirilmesi teklifini duydum fakat ABD yönetiminde bu konu hakkında herhangi bir karar verilmedi. İsrail’in Golan Tepeleri’ni sahiplenmesini anlıyoruz fakat ABD’nin konuya olan yaklaşımı henüz değişmedi."

Bolton’ın açıklamalarıyle aynı gün, Putin Soçi’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD ile gerçekleştirilen zirvenin "oldukça yararlı" olduğunu; ancak, Trump’ın Rusya üzerinde uyguladığı yaptırımların bir anlamı olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN