İsrail, protesto gösterilerinde 200 kişiyi gözaltına aldı

İsrail, protesto gösterilerinde 200 kişiyi gözaltına aldı

İsrail güvenlik güçleri, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesine karşı başlatılan protesto gösterilerde bu güne kadar 200 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Mahpus İşleri ve Tutuklamalar Komitesi tarafından yayınlanan raporda, İsrail güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen 200 gözaltının çoğunun Kudüs’te yapıldığı açıklandı. Özellikle protesto gösterileri ve çatışmalara katılan Filistinlilerin şehir girişlerinde ve İsrail güvenlik güçlerinin kurduğu kontrol noktalarında yapıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklaması dünyada büyük tepkilere yol açtı. Özellikle İslam ülkelerinde olmak üzere dünya genelinde alınan karar gösterilerle protesto edildi.

KUDÜS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN