İsrail,‘Siyah Kuğu’nun vicdanını kandıramadı

İsrail,‘Siyah Kuğu’nun vicdanını kandıramadı

İsrail’e bir tepki de Hollywood yıldızı Natalie Portman’dan geldi. Yahudi değerleri konusunda ilham kaynağı olanlara verilen Genesis Ödülü’ne ve 2 milyon dolara layık görülen aktris, Gazze’de yaşananlardan dolayı ödülü reddetti. Komite töreni iptal etti.

Yahudi asıllı  Oscar Ödüllü Natalie Portman yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki katliamını onaylamadığı ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun destekçisi olarak görülmek istemediği için 2 milyon dolarlık  Genesis Ödül törenine gitmeyeceğini bildirdi.

Son dönemde Gazze'deki saldırılarından rahatsız olan 36 yaşındaki Kudüs doğumlu yıldız Natalie Portman'ın, bu yıl 1 milyondan 2 milyon dolara çıkarılan  ‘Genesis Ödül’ törenine katılmayacağına ilişkin önceki günkü açıklamasının ardından tören iptal edildi.

Portman’ın temsilcisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Son dönemde İsrail’de yaşanan olaylar onu son derece rahatsız atti. İsrail’de yapılacak herhangi bir kamusal etkinliğe katılma konusunda kendisini rahat hissetmiyor" ifadesi kullandı.

Genesis Ödülü’nü veren vakf internet sitesindeki açıklamasında, "Kudüs’teki Genesis Ödülü törenine siyasi nedenlerle katılmama kararı vermesinden dolayı çok üzüldük. Portman’ın kararının hayırseverlik inisiyatifimizin politize olmasına yol açacağından endişe ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Gazze'de İsrail orduğunun uyguladığı 35'ten fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği olaylardan dolayı üzüntüsünü belirten Portman yaptığı en son açıklamada, "Katılmamayı tercih ettim çünkü törende bir konuşma yapacak olan Binyamin Netanyahu'yu onaylamak istemedim." ifadesini kullandı.

Portman "Dünyadaki birçok İsrailli ve Yahudi gibi, İsrail'deki liderliği, tüm ulusu boykot etmek istemeden eleştirebilirim" dedi.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği daha önce 35 Filistinlinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı Gazze'deki şiddetin soruşturulması çağrısında bulunmuştu.

ÖDÜL BU AY 2 MİL DOLARA ÇIKARILMIŞTI

28 Haziran'da yapılması planlanan törende verilecek 1 milyon dolarlık ödülü, bu yıl ilk kez İsrailli bir iş adamı Morris Kahn 1 milyon dolar artıracağını bildirmesiyle 2 milyon dolara çıkarılmıştı.

2014 yılından beri, “Büyük başarı kazanmış Yahudilere” verilen ve "Yahudilerin Nobel"i olarak anılan Genesis Ödülünü daha önce alan isimler arasında, Hollywood yıldızı Michael Douglas ve New York eski Belediye Başkanı milyarder iş adamı Michael Bloomberg gibi isimler bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN