İsrail tankları Gazze'yi vurdu

İsrail tankları Gazze'yi vurdu

Akşam saatlerinde ilan edilen ateşkese rağmen İsrail ordusu sınırdaki bir gözlem noktasına ateş açtı.

Ateşkese rağmen İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi  sınırında bulunan bir gözlem noktasını tank atışıyla vurdu. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bazı Filistinlilerin bu sabah telleri aşarak sınırın İsrail tarafına geçtiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail tarafına geçen Filistinlilerin tekrar Gazze'ye  döndüğü belirtilirken, bu olay üzerine sınırda bulunan ve Hamas'ın silahlı kanadı  İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu belirtilen bir gözlem noktasının İsrail  tankı tarafından vurulduğu kaydedildi.

Saldırıya ilişkin Filistin tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gazze'de dün 4 Filistinli İsrail ordusunun saldırılarında şehit olmuş,  bir İsrail askeri de Gazze'den açıldığı ileri sürülen keskin nişancı ateşi sonucu  ölmüştü.

İsrail ordusu, dün öğleden sonra başlattığı hava saldırılarında  Gazze'de İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu ileri sürülen 60 hedefin  vurulduğunu açıklamıştı.

Artan gerginliğin ardından dün gece Mısır ve uluslararası tarafların  arabuluculuğunda Filistinli direniş hareketleri ile İsrail arasında ateşkese  varılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN