İsrail'den 14 yaş altı çocuklara hapis cezası kararı

İsrail'den 14 yaş altı çocuklara hapis cezası kararı

İsrail parlamentosu (Knesset), 14 yaş altı çocuklara hapis cezası verilmesini öngören kanun tasarısının ilk okumasını onayladı. Parlamentodan yapılan açıklamada 14 yaş altı çocukların bir merkezde alıkonulacağı da belirtildi.

İsrail parlamentosundan yapılan yazılı açıklamada, Knesset'in, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için gerekli üç okumadan ilkine onay verdiği ve 22 ret oyuna karşı 64 evet oyuyla kabul edilen söz konusu tasarının, İsrail güçlerine saldırı durumunda 14 yaş altı çocuklara hapis cezası verilmesini öngördüğü belirtildi.

Çocuklar bir merkezde alıkonulacak

Açıklamada, cezaya çarptırılan çocukların 14 yaşına ulaşıncaya kadar bir merkezde tutulacağı ve sonrasında cezasını çekmek üzere cezaevine nakledileceği kaydedildi. Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Üsame Sadi kararı eleştirerek, "Bu Filistin halkına yönelik süren bir kışkırtmadır" dedi.

Karar oy çokluğuyla alındı

İlk okumanın ardından 22'ye karşı 64 evet oyuyla kabul edilen tasarının, yürürlüğe girmeden önce ikinci ve üçüncü okumalarının da gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kudra Faris de İsrail'in çocuklarla ilgili "uluslararası hukuka aykırı" söz konusu yasa tasarısını kınadıklarını kaydetti.

KUDÜS/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN