İsrail'den deniz ablukası karşıtı Gazzeli aktivistlere müdahale

İsrail'den deniz ablukası karşıtı Gazzeli aktivistlere müdahale

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmayı amaçlayan onlarca gemi Gazze Limanı’ndan Akdeniz’e doğru yola çıkarken, İsrail’in teknelere saldırısında açılan ateş sonucu 1 kişi yaralandı

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, Gazze ablukasını kırmak isteyen Filistinlilerin 50 tekne ile denize açıldığı eyleme müdahalesi sonucu bir Filistinli yaralandı.

Bölgedeki görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail Deniz Kuvvetleri, ablukanın kaldırılması talebiyle Gazze'den İsrail deniz sınırına yönelen teknelere ateş açtı.

Müdahale sırasında sahilde bulunan Filistinli bir genç, İsrail askerleri tarafından kullanılan gerçek mermiyle yaralandı.

18-09/02/1-1535915923.jpg

Gencin sağlık durumuna ilişkin henüz bilgi alınamadı.

Ablukayı kırmak isteyen Gazzeliler, 29 Mayıs'tan bu yana altıncı kez denize açılma eylemi gerçekleştirdi. Teknelerde ise yaralı ve hastalar ile öğrenciler bulunuyordu.

18-09/02/2128210_62c7ac097d641c696655d66eec1586aa.jpg

İsrail, 2 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni Hamas'ın 2006'daki seçimleri kazanmasından bu yana abluka altında tutuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN