İsrail'den Ürdün'e ziyaret

İsrail'den Ürdün'e ziyaret

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün'ün başkenti Amman'da Kral 2. Abdullah ile bir araya geldi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu  ve Kral 2. Abdullah, ABD'nin İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin  yeniden başlaması için hazırladığı "Yüzyılın Anlaşması"nı görüştü.

İki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alındığı  görüşmede Netanyahu'unun Kral 2. Abdullah'a "İsrail'in Kudüs'teki kutsal yerlerin  mevcut statükosunun korunmasına bağlı olduğu" mesajını verdiği ifade edildi.

Netanyahu'nun Ürdün ziyaretinin ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve  danışmanı Jared Kushner ile Trump'ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın  bu hafta yapacağı İsrail, Suudi Arabistan ve Mısır turu öncesi gerçekleşmesi  dikkati çekti.

Kushner ve Greenblatt'ın ziyaretleri sırasında, İsrail, Suudi  Arabistan ve Mısırlı yetkililerle Gazze'deki son durum ile "Yüzyılın Anlaşması"nı  ele alacağı belirtiliyor. Filistin tarafının randevu vermemesi nedeniyle Kushner ve  Greenblatt'ın Filistin'i ziyaret etmeyeceği ifade ediliyor.

 Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs  kararından sonra ABD'nin İsrail-Filistin sorununda arabuluculuk rolünü  kaybettiğini ve ABD'li hiçbir yetkiliyle görüşmeyeceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN