İşte KKTC'nin ilk yerli otomobili! Elektrikli 'Günsel'in temelleri atıldı

İşte KKTC'nin ilk yerli otomobili! Elektrikli 'Günsel'in temelleri atıldı

Yavru vatan Kıbrıs'ta çok önemli bir temel atıldı... Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İnovasyon Merkezi ve AR-GE ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilen ilk yerli otomobil "Günsel"in üretiminin yapılacağı tesisler...Törene, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bazı bakanlar, milletvekilleri, üniversitenin mütevelli heyeti ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başbakan Özgürgün, her yeni gün KKTC'nin geleceğini inşa etme hedefiyle yeni ufuklara doğru yol alan "Günsel" ailesinin bir başarısına daha tanıklık etmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Günsel ailesinin, ülkenin kalkınma tarihine ismini altın harflerle yazdırdığını ifade eden Özgürgün, "Yakın Doğu ailesi her projesi ile ülke ekonomisine prestij kazandırdığını kanıtlamıştır. Geleceğin otomobili olarak gösterilen elektrikli arabanın imal alt yapı merkezinin temelini atarken ekonomik ve çevre dostu olarak tasarlanan Günsel'in yol açık olsun.” diye konuştu.

16-12/17/1-1481952769.jpg

EXPO 2016 fuarında yer alan Günsel'in kurulacak tesiste üretilmesi ile yurt dışı pazarlarına açılarak ülke ekonomisine katkısının artacağını dile getiren Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, "Günsel, bir depoyla 350 kilometre yol kat eden elektrikli bir araç. Yurt dışına ödediğimiz akaryakıt paralarına karşı milli gelirin bizde kalacağına dair önemli bir fırsat önemli bir adımdır. Bu tesisin açılışının hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ise ülke ekonomisi, geleceği ve vizyonu açısından yeni bir dönemin açıldığını ve tarihsel anlardan birinin yaşandığını söyledi.

16-12/17/2-1481952787.jpg

Günsel ailesi olarak, ülkeyi ve insanlarını ileriye götürecek milli bir hayal kurduklarını ve bu hayale sıkı sıkı sahip çıktıklarını anlatan İrfan Günsel, “İlk yerli otomobili üretme aşkımız kalbimizde kıvılcım olarak belirdiği andan itibaren, bu ateşi daha çok çalışarak, teknolojinin peşinden giderek ve her adımda engelleri aşarak canlı tuttuk. Çok şükür ki bu hayalimizi bugün sizlerle birlikte başarıyla hayata geçiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

16-12/17/3-1481952797.jpg

Tesislerde üretilecek elektrikli Günsel otomobili, tam dolu bir batarya ile 350 kilometrelik yol kat edebilecek ve benzinli otomobillere kıyasla yüzde 80 verimlilik sağlayacak. Yaklaşık 102 beygir gücünde sahip olan otomobil 100 kilometre hıza sadece 8 saniyede çıkabilecek.

16-12/17/4-1481952807.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN