İsveç, Trump'un sözleri için resmen açıklama istedi

İsveç, Trump'un sözleri için resmen açıklama istedi

İsveç'in Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığına başvurarak, Başkan Donald Trump'ın cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı ''İsveç'te dün akşam ne oldu'' ifadeleri için açıklama istedi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Catarina Axelsson yaptığı açıklamada, ''Trump'ın neyi anlatmak istediğini bilmek istiyoruz. Washington Büyükelçiliğimiz aracı ile İsveç'te ne olmuş ifadeleri için açıklama istedik" dedi.

Öte yandan eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Twitter hesabından ''İsveç? Terör saldırısı? Ne içmiş olabilir? Sorular çok'' paylaşımında bulundu.

ABD Başkanı Trump'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingde, "Dün gece İsveç'te ne olduğunu gördünüz, kim buna inanırdı? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar" demesi İsveç'te büyük şaşkınlıkla karşılanmıştı.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Trump, İsveç’te önceki gün bir terör saldırısı olduğunu ima eden sözleri üzerine sosyal medyada alay konusu oldu. 

Twitter'da “Last night in Sweden” (İsveç’te dün gece) etiketiyle paylaşılan yorumlardan en popüleri, “Dün gece çok soğuktu” ifadesi oldu.

Trump’ın İsveç’te dün gece ne olduğunun ayrıntısına girmediği konuşması üzerine sosyal medyaya düşen yorumlar arasında yer alan “Büyük bir misket köfte soygunu mu oldu?” ve “Çıtır ekmekten yüzlerce kişi dişlerini mi kırdı?” gibi ifadeler güldürdü.

STOCKHOLM / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN