İsviçre, öğretmeniyle tokalaşmayan Müslümanlara para cezası kesecek

İsviçre, öğretmeniyle tokalaşmayan Müslümanlara para cezası kesecek

İsviçre'de geçtiğimiz aylarda erkek öğretmeninin el uzatması üzerine dini gerekçelerden dolayı hocasıyla tokalaşmak istemeyen 14 yaşındaki genç ve 16 yaşındaki ağabeysi, ülkede büyük tartışmalara neden oldu. Basında yankı uyandıran bu davranıştan sonra okullar yeni kural koymaya karar verdi. Bundan sonra öğretmeniyle tokalaşmak istemeyen öğrencilere para cezası verilecek.

İsviçre'de geçtiğimiz aylarda meydana gelen olaydan sonra eğitim bakanlığı tarafından şok bir karar alındı. Nisan ayında kadın hocasıyla tokalaşmak istemeyen 14 ve 16 yaşlarındaki erkek kardeşlerin "Benim dini görüşüme göre yasak" demesi üzerine tartışma daha da büyüdü. Bugün yapılan açıklamada ise bakanlık "Okullarda vedalaşırken ve selamlaşırken tokalaşmayı kural haline getirebiliriz" dedi.

TOKALAŞMAK İSTEMEDİ

14 ve 16 yaşlarındaki kardeşler tokalaşmama nedenini "Kimse bizi tokalaşmak için zorlayamaz" demekle yetindi. 

Büyük yankı uyandıran olay sonrasında yeni kurallar geirmeye hazırlanan okul, eğitim bakanlığıyla birlikte yeni bir düzenlemeye imza attı. Buna göre, bundan sonra selamlaşır ve vedalaşırken uzatılan ele karşılık vermeyene para cezası ve yasal işlem uygulanacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN