İtalyan lider Salvini: Türkiye AB'ye giriyorsa biz çıkalım

İtalyan lider Salvini: Türkiye AB'ye giriyorsa biz çıkalım

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yeniden bahar havası esmeye başlaması İtalyan aşırı sağcı lider Matteo Salvini'den ırkçı bir tepki geldi. Salvini, "Türkiye AB'ye giriyorsa biz çıkalım" dedi.

Avrupa'da aşırı sağcı kesimlerdeki Türkiye karşıtlığı bir kez daha kendini gösterdi. Brüksel'deki Türkiye-AB zirvesinde Türkiye'ye 2016'dan itibaren vize serbestisi getirilmesi ve yeni fasılların açılması kararı alınmasına İtalyan aşırıcı sağcı lider Matteo Salvini'den tepki geldi.

Kuzey bölgeleri lehine İtalya'nın federal bir yapıya dönüşmesini savunan, göçmen karşıtı aşırı sağcı parti Kuzey Ligi'nin (Lega Nord) lideri Matteo Salvini, zirvenin ardından Twitter'dan şu iletiyi paylaştı:

''Göçmenler için Avrupa'dan Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk bir hediye. Bazıları da aynı Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyor. Onlar giriyorsa BİZ ÇIKALIM.''

Daha önce de birçok kez Türkiye'nin AB üyeliğine karşı açıklamalar yapmış olan Salvini'nin bu mesajına onlarca yorum yapıldı. Salvini'yi savunanlar kadar da karşı çıkanlar oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN