Japonya, tarihinin en yüksek sıcaklığını yaşıyor

Japonya, tarihinin en yüksek sıcaklığını yaşıyor

Tokyo'nun kuzeyindeki Kugayama'da 41,1 derece ölçülen hava sıcaklığı, ülke tarihindeki en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti. Sıcak hava dalgası Güney Kore'de de etkili olmaya başladı.

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, Tokyo'nun kuzeyindeki Saitama prefektörlüğüne bağlı Kugayama şehrinde 41.1 derece ölçülen hava sıcaklığı, ülke tarihindeki en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti. 

Bundan önceki sıcaklık rekorunun 2013'te  Koçi prefektörülüğündeki Şimanto'da görülen 41.0 derecelik sıcaklık olduğu belirtildi.

Gifu prefektörülüğünde de sıcaklığın 40.5 dereceye yükseldiği belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 40'I GEÇTİ

Kyodo'nun ve yerel yetkililerin aktardığına göre aşırı sıcaklar ülke genelinde 40'tan fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Binlerce kişi ise çeşitli rahatsızlardan dolayı hastaneye kaldırıldı. Sadece cumartesi günü güneş çarpması nedeniyle 11 kişinin öldüğü açıklandı. Yerel yetkililere göre bugün de Tokyo çevresinde yaşayan ve tamamı yaşlı olan 3 kişi yaşamını yitirdi.

Tokyo İtfaiyesi sadece pazar gübü  3 bin 125 noktaya ambulans sevk ettiğini duyurdu. Kurum insanlara güneş çarpmasına karşı önlem almaları ve sık sık su içmelerini tavsiye etti.

111 YIL SONRA EN YÜKSEK SICAKLIK

Bu arada sıcak hava dalgasının Güney Kore'de de etkili olmaya başladığı bildirildi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre, ülkenin kuzey doğusundaki Gangneung şehrinde gündüz en düşük sıcaklık 31 derece ölçüldü. Bunun ülkede modern meteorolojik ölçümlere geçilen 1907'den beri ölçülen en yüksek değer olduğu kaydedildi.

Başkent Seul'de de gündüz en düşük sıcaklık 29.2 dereceye kadar çıktı. Bunun da şehrin tarihinde görülen en yüksek sıcaklık olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN