Johannesburg'da Türkçe öğretilecek

Johannesburg'da Türkçe öğretilecek

Güney Afrika Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Gökhan Kahraman, 5 Nisan'dan itibaren Güney Afrikalı öğrencilere Türkçe öğretmeye başlayacaklarını bildirdi.

2009 yılından bu yana faaliyet gösteren enstitünün; Türkiye’nin, Türk dilinin, edebiyatının, tarihinin, kültürünün ve sanatının tanıtılması, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki dostluğun ve kültürel bağların artırılması için yaptığı faaliyetleri 44 ülkede kurduğu 52 Kültür Merkezi aracılığıyla yürütmekte olduğunu hatırlattı.

İKİ ÜLKE ARASINDA KÜLTÜREL İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

Güney Afrika'da ülkenin en büyük kenti Johannesburg'da enstitünün şubesini açtıklarını belirten Kahraman, "Enstitümüzde 5 Nisan'dan itibaren Güney Afrikalı öğrencilerimizle Türkçe derslerine başlayacağız. Johannessburg enstitümüz, iki ülke arasındaki siyasi ve kültürel ilişkileri daha da artıracak." dedi.

Johannesburg YEE'nin, iki ülke vatandaşlarının birbirlerini doğru ve iyi tanımalarında önemli bir yeri olacağını vurgulayan Kahraman kültürel ve sanatsal ilişkileri artırmak için herkesin katılabileceği geleneksel Türk El Sanatları Kursları, çeşitli akademisyen ve sanatçıların katılımlarıyla konferanslar, seminerler, ülke ve kültür tanıtım günleri gibi projeleri de içeren faaliyetler yapacaklarını kaydetti.

Güney Afrikalılara yönelik Türkçe kursularına başvuruların devam ettiğini ifade eden Kahraman, başvurmak isteyenlerin internet üzerinden ya da kültür merkezine giderek başvuru yapabileceklerini söyledi.

SANAT FAALİYETLERİMİZE DAVET EDİYORUZ

Kahraman, "Türkiye'yi doğru kaynaklardan, yakınen tanımak isteyen herkesi kültür ve sanat faaliyetlerimize ve programlarımıza davet ediyoruz." diye konuştu.

Johannessburg YEE'nin ilk faaliyeti, 15 Güney Afrikalı öğrencinin katılacağı Türkçe Eğitim Kursu olacak. Merkezde bir müdür vekili, bir de okutman bulunuyor.

SEÇMELİ YABANCI DİL OLACAK

YEE'nin yurt dışındaki merkezlerinde 47 bin 885 kişiye Türkçe öğretildi, “Seçmeli Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Projesi” kapsamında 33 bin 376, “Türkoloji Projesi” kapsamında da 18 bini aşkın kişi Türkçe öğrendi.

Kültür sanat faaliyetleriyle de birçok kişiye ulaşıldı. Enstitünün etkinliklerinden 2014’te 230 bin, 2015’te 400 bin ve geçen yıl da 600 bin kişi yararlandı.

JOHANNESBURG/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN