Julian Assange hakkındaki tecavüz soruşturması düşürüldü | Son dakika

Julian Assange hakkındaki tecavüz soruşturması düşürüldü | Son dakika

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange hakkındaki tecavüz soruşturması düşürüldü. Assange 5 yıldır siyasi sığınma aldığı Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinden dışarı çıkamıyordu.

Reuters'ın haberine göre, İsveç Mahkemesi, Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın yargılandığı tecavüz davasının düşürüldüğünü açıkladı.

Assange, hakkındaki suçlamalar nedeniyle 5 yıldır siyasi sığınma aldığı Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinden dışarı çıkamıyordu.

Assange (45), tecavüz iddialarıyla ilgili olarak İsveç'e iadesini önlemek için, önce mülteci olarak sığındığı, 2012 yılından bu yana resmî ziyaretçi olarak kabul edildiği Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde yaşıyor.

LONDRA POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İsveç'ten tecavüz davasının düşürüleceği haberinin gelmesi Julian Assange'ın artık Ekvador Büyükelçiliği'ni terk edebileceği yönünde yorumlara neden olmuştu.

Ancak Londra polisi bir açıklama yaparak, Assange'ın konsolosluk binasını terk etmesi durumunda tutuklanacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN