Kadınlar Maduro’ya karşı sokakta

Kadınlar Maduro’ya karşı sokakta

Venezuela’da kadınlar Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı sokaklara döküldü. Parlamentoya sesini duyurmak isteyen kadınlar, “Venezuela’da zalim bir diktatörlük var” sloganları attı.

Venezuela’da seçim komisyonunun referandum girişimlerini durdurmasının ardından olayı bir ‘hükümet darbesi’ olarak niteleyen muhalefet bugüne kadarki en büyük protesto gösterisini yapmaya hazırlanıyor. Devlet Başkanı Maduro karşıtı kadınlar ise meydanlara indi.

Kadınlar meydanlarda, “Bizi hiç kimse durduramayacak. Demokrasiyi, insan haklarını ve değerlerimizi kurtaracağız. Uluslararası topluma buradan mesaj göndermek istiyoruz.

Venezuela’da sınırları olmayan zalim bir diktatörlük var. Bu yüzden biz kadınlar sesimizi önce parlamentoya sonra da tüm dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi. Ülkede yapılan kamuoyu araştırmaları ise Maduro’nun olası bir referandumu kaybedeceğini gösteriyor. Anayasaya göre, referandumun 10 Ocak’tan sonraya kalması, Maduro’nun ülke yönetimine devlet başkanı yardımcısını getirmesine imkan sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN