Trump destekçilerinden kampanya: Kadınların oy hakkı geri alınsın

Trump destekçilerinden kampanya: Kadınların oy hakkı geri alınsın

ABD başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı Trump’ın destekçileri, kadınlara oy hakkı veren 19. yasa değişikliğinin yürürlükten kaldırılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

ABD başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı Trump’ın kadınlar için söylediği sözler başına iş açtı. Trump'ın destekçileri ise çözümü, kadınlara oy hakkı veren 19. yasa değişikliğinin yürürlükten kaldırılması için sosyal medyada kampanya başlatmakta buldu. 

FiveThirtyEight’ten Nate Silver, salı günü yayınlanan yazısında, ABD başkanlık seçiminde sadece erkeklerin oy kullanması durumunda milyarder iş adamı Donald Trump’ın başkan seçileceğine dair bir araştırma yayınladı. Bunun ardından Trump’ın destekçileri, sosyal medyada #repealthe19th (19.’yu kaldırın) etiketiyle paylaşımlarda bulunmaya başladı.

FERAGAT ETMEYE HAZIRIZ

Trump destekçisi bazı kadınlar, adaylarının kazanması karşılığında oy haklarından feragat etmeye hazır olduklarını ifade ederken, birçok erkek ise kadınların en başından oy hakkına sahip olmaması gerektiğini savundu.

Nate Silver’ın yayınladığı veriler, 8 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerde sadece kadınların oy kullanması durumunda ise Demokrat aday Hillary Clinton’ın başkan olacağını ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN