Kamerun'da Boko Haram saldırıları: 4 ölü

Kamerun'da Boko Haram saldırıları: 4 ölü

Kamerun'da terör örgütü Boko Haram'ın saldırılarında 4 sivilin öldüğü belirtildi.

Uç Kuzey bölgesinin yönetiminden sorumlu Midjiyawa Bakari yaptığı açıklamada, Boko Haram'ın Amchide'de eş zamanlı 2 intihar saldırısı düzenlediğini belirtti.

Bakari, saldırılarda 4 sivilin yaşamını yitirdiğini, 6'sının ağır yaralandığını söyledi.

Görgü tanıkları, kendini patlatmaya çalışan üçüncü saldırganın olay yerinden kaçtığını, güvenlik güçlerinin saldırganın peşine düştüğünü kaydetti.

ŞİMDİYE KADAR 17 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Nijerya'da 2000'li yıllardan bu yana varlık gösteren, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bin kişinin ölümüne neden oldu.

Çok sayıda askerin kaçırılmasından da sorumlu tutulan örgüt, geçen yıldan itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de taşıdı.

Kamerun için Birlik Topluluğunun (CUC) verilerine göre, Boko Haram'ın son dönemdeki saldırılarında 2 binden fazla Kamerunlu sivil yaşamını yitirdi. 

MARUA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN