Kapalı kapılar ardındaki vahşet

Kapalı kapılar ardındaki vahşet

Arnavutluk’ta bir hayvanat bahçesinde çekilen fotoğraflar görenleri dehşete düşürdü. Aslanın gözü enfeksiyon kaptı, bazı aslanlar kötü yaşam koşullarından dolayı öldü, kurt ve zebra gibi hayvanlar ise küçücük kafeslerde tutuluyor. Hayvan hakları örgütleri hemen harekete geçti.

Arnavutluk’un Fier şehrinde yasadışı olduğu iddia edilen Safari Park Hayvanat Bahçesi’ndeki vahşet, ismini açıklamak istemeyen fotoğrafçının İngiliz Sun Gazetesi’ne ulaştırdığı görüntülerle ortaya çıktı. Hayvanların ziyaretçilerden gelecek herhangi bir müdahale durumunda kaçış alanları olmayan küçük ve hijyen yoksunu kafeslerde tutulduğunu belirten fotoğrafçı, korkunç koşullardan dolayı hayvanların birçok fiziksel ve psikolojik hastalıktan muzdarip olduğunu aktardı. Ancak bunu giderecek veteriner bakımının da bulunmadığını kaydetti. 

18-10/19/2.jpg

Fotoğraflarda aslanların kendi atıklarıyla çevrili kötü koşullarda temiz su, gölgelik alan gibi temel olanaklardan yoksun bir şekilde tutulduğu görülüyor. Hayvanat bahçesinde 14 yavru aslanın olduğu fakat bir kısmının kötü koşullardan dolayı öldüğü, bir kısmının ise satıldığı iddia edildi. Zebra, geyik, maymun, kurt ve ayılar ise hareket edemeyecekleri kadar küçük kafeslerde tutuluyor. Hayvanat bahçesini ziyaret eden veterinerler, buradaki durum için “Şu ana kadar karşılaştğımız en kötü koşullar” yorumunu yaptı.

18-10/19/3.jpg

Fotoğrafçı ‘’Yaklaşık 50 yıldır insan ve hayvanlar arasındaki çatışmayı gözlemliyorum. Şu an vahşi hayata odaklandım. Bu endüstri içindeki yarım milyondan fazla hayvan bu koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Hiçbir zaman kapalı kapılar ardında yaşanan vahşetin gerçek boyutlarını tam olarak bilemeyeceğiz’’ diyerek hayvanat bahçelerinde yaşanan dehşetin evrensel bir sorun olduğunu belirtti. 

18-10/19/4.jpg

Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra gözler son yıllarda Arnavutluk Çevre ve Turizm Bakanlığı ile birlikte ortak çalışmalar yapan hayvan hakları organizasyonu Four Paws’a çevrildi. Four Paws proje direktörü Ioana Dungler, Safari Park’taki kabul edilemez durumla ilgili çalışmalara başladıklarını ve Arnavutluk Çevre ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleriyle çok geç olmadan müdahalede bulunulacağını açıkladı. Four Paws, daha önce Türkiye’nin de destekleriyle daha önce Suriye’nin Halep şehrindeki terkedilen hayvanat bahçelerinde yaşayan hayvanların, kurtarılmasına yönelik çalışmalar yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN