Kaşıkçı'dan sonra bir gazeteci cinayeti daha

Kaşıkçı'dan sonra bir gazeteci cinayeti daha

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi yönetimi tarafından öldürülen tek isim olmadığı ortaya çıktı. Tümgeneral Ali el Kahtani'nin(*) yanı sıra, muhalif gazeteci Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser'in de cezaevinde işkenceyle öldürüldüğü ileri sürüldü.

KARAR.COM

Cemal Kaşıkçı cinayetinin dünya gündemine oturmasının ardından gözlerin çevrildiği Suudi yönetimi hakkında yeni iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar arasında en ciddi olanı ise yine Kaşıkçı gibi muhalif bir gazeteci olan Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser hakkında.

MART AYINDA TUTUKLANDI

El jasser, Suudi makamları tarafından, Suudi yetkilileri ve kraliyet ailesinin işlediği insan hakları ihlallerini ifşa eden Twitter hesabı Kashkool'u yönetmekle suçlanarak Mart ayında Twitter'ın Dubai ofisinde bulunan Suudi casusları tarafından gözaltına alındı. Al-Jasser'in, tutukluğu sırada gördüğü işkencelere dayanamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Kaynaklara göre bu casuslar, Veliaht Prens Salman'ın eski yardımcısı El-Kahtani tarafından kurulan Suudi Siber Ordusu'nun bir parçası olarak görülüyor. El-Kahtani attığı bir tweette, sahte isimlerin hesapların arkasındaki kişileri koruyamayacağını söylemişti.

HER OLAYIN ARKASINDA O VAR

El-Kahtani ismi Türkiye ve dünyanın çok yakından tanıdığı isimlerin arasında yer alıyor. Cemal Kaşıkçı cinayetinde de yine onun ismi vardı. Operasyonu onun yönettiği ve canlı olarak takip ettiği ifade edilmişti. BBC Türkçe'nin son iddialarına göre ise, El-Kahtani'nin yönettiği "Kaplan Takımı" sadece Kaşıkçı değil, başka cinayetlerde de tetiği çeken ekip oldu.

*İşkence ile öldürülen Tümgeneral Ali el Kahtani, Veliaht Prens Selman'ın sağ kolu ve Kaşıkçı cinayetini işlediği öne sürülen 'Kaplan Takımı'nın lideri Suud el Kahtani değildir. Her iki isim de asker ve aynı soyadı taşımaktadır. 

18-11/08/foto.jpg

18-11/07/kapak1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN