Katalanlara üç gün mühlet

Katalanlara üç gün mühlet

İspanyol hükümeti, bağımsızlık ilan edip etmediğini net olarak açıklaması için Katalonya’ya üç gün süre verdi. Süre sonunda yanıt gelmezse özerkliğin iptali söz konusu olacak. Katalonya lideri Puigdemont ise Başbakan Rajoy’a mektubunda net yanıt vermekten kaçındı, müzakere istedi.

İspanya hükümeti, ülkenin doğusundaki Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont’a “askıya alınmış bağımsızlık ilanıyla neyi kast ettiğini” netleştirmesi için perşembe gününe kadar süre verdi. İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, Katalonya’daki gelişmelerle ilişkin basın toplantısı düzenledi.Puigdemont’a ‘yasallığa dönmesi’ ve ‘askıya alınmış bağımsızlık ilanıyla neyi kast ettiğini’ netleştirmesi için gelecek perşembe günü saat 10.00’a kadar süre verildiğini bildiren Santamaria, “Diyalog yasalar çerçevesinde ve maksimum şeffaflıkta olmalıdır. Katalonya yerel hükümetinin yasallığa dönmesi için halen zaman var” diye konuştu. Santamaria, İspanya hükümeti için Anayasa’nın 155’inci maddesinin, “özerklik haklarının askıya alınması” değil, “Anayasa ve özerk yönetim statüsüyle bağlantılı olarak yerel yönetimin idaresinin ve yasallığının yeniden istikrara kavuşturulması” anlamına geldiğini vurguladı. Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Puigdemont ise İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a bir mektup göndererek, Katalonya’nın geleceğini belirleyecek yeni sürecin başlamasını istedi. Mektubunda, Rajoy’un 11 Ekim’de yönelttiği “Bağımsızlık ilan ettiniz mi, etmediniz mi?” sorusuna net yanıt vermekten kaçınan Puigdemont ise bağımsız bir devlet kurma talebini yineledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN