Katalonya krizinde Fransa'dan İspanya'ya destek

Katalonya krizinde Fransa'dan İspanya'ya destek

Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Yves Le Drian, Katalonya krizinde İspanya hükümetinin yanında olduklarını söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis ve Fransız mevkidaşı Le Drian, uluslararası konuları ve Katalonya krizini değerlendirmek üzere Madrid'de bir araya geldi. Bakanlık konutu Viyana Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeden sonra iki bakan basına açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin, tamamen İspanya'nın birliğinden yana olduğunu belirten Le Drian, "Fransa, İspanya Anayasası'na da büyük bir saygı duymaktadır. İspanya'nın bu iç meselesiyle ilgili ben herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Zaten Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konudaki açıklamalarında çok açık oldu" dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Dastis de ülke tarihinde ilk kez Katalonya'ya uygulanması öngörülen ve Bakanlar Kurulu'nun yarın yapacağı olağanüstü toplantıda kapsamı belirlenecek özerk yönetim haklarının merkezi hükümete devredilmesini sağlayan 155. maddeyle ilgili soruları cevapladı.

Hükümet olarak Katalonya ile ilgili kararların adım adım alınacağını vurgulayan Dastis, "Katalonya'nın özerklik hakları askıya alınmayacak. Hükümet, 155. maddeyi ölçülü ve temkinli uygulayacaktır." diye konuştu.

İKİ BAKANDAN RAKKA OPERASYONU DEĞERLENDİRMESİ

Terör örgütü PKK/PYD'nin ABD destekli Rakka operasyonu hakkında ise Dastis, "DEAŞ sonrası yeni bir dönemin başlangıcı. Şimdi, Suriye'nin birliği için siyasi geçişi hazırlayacak bir formun aktörlerinin belirlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Rakka operasyonu için "çok önemli bir olay" diyen Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian da "Rakka'ya insani yardımlar ulaştırılmalı, bölgedeki patlayıcılar ve mayınlar temizlenmelidir. Savaş, kazanılma noktasındadır." dedi.

İki mevkidaşın görüşmede, terörizm, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) , AB, Libya ve Suriye konularını ele aldıkları bildirildi.

MADRİD/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN