Katalonya'da bilanço ağırlaştı: 337 yaralı

Katalonya'da bilanço ağırlaştı: 337 yaralı

Katalonya, Madrid'in tüm itirazlarına rağmen bugün sandık başına gitti. Dünyanın takip ettiği seçimler, TSİ 10.00 itibarıyla başladı. İspanyol polisi ile halk arasında çıkan olaylarda 337 kişinin yaralandığı açıklandı.

Katalonya yerel hükümeti, İspanya hükümetinin tüm çabalarına rağmen sandık başına gitti. Seçmen saatler öncesinde seçim merkezlerine akın ederken, İspanyol polisi de referandumu engellemek için çeşitli önlemler aldı. Okullar işgal edilirken, Barselona’da polis ile seçmen arasında çatışma çıktı. Polisin plastik mermi kullandığı olaylarda en az 38 kişinin yaralandığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı, referandumu durdurmaya çalışan 9 polis ve 2 askeri polis kuvvetinin de yaralandığını duyurdu. 

337 YARALI

Katalonya referandumunda polis müdahalesi sonrası bilanço ağırlaştı, hükümet sözcüsü olaylarda 337 yaralı olduğunu açıkladı.

Eski Katalan Lideri Artur Mas, katıldığı televizyon kanalında İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a seslendi. Mas, Rajoy’un görevinden “istifa etmesi” gerektiğini dile getirdi.

İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria düzenlediği basın toplantısında, Katalan hükümetinin “sorumsuz” davrandığını söyledi.

İspanya merkezi hükümetinin karşı çıktığı referandum şiddete dönüşürken, çatışmalarda 9 polis ve 2 askeri polis kuvvetinin yaralandığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN