Kenya'da bankaya saldırı: 4 ölü

Kenya'da bankaya saldırı: 4 ölü

Kenya'nın Somali sınırındaki Mandera eyaletinde bir bankaya yönelik silahlı saldırıda biri polis 4 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal basında yer alan haberde Mandera Eyalet Komiseri Fredrick Shisia, terör örgütü Eş-Şebab ile bağlantılı olduğu tahmin edilen 4 saldırgan tarafından bir bankaya gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir polis memuru ile 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLADI

Shisia, olayın, saldırganların bankanın kapısında güvenliği sağlayan polis memurlarına ateş açmasıyla başladığını aktardı.

Saldırıda yaralananların hastaneye kaldırıldığını söyleyen Shisia, kaçmayı başaran saldırganların ardından polisin bölgede geniş çaplı operasyon başlattığını kaydetti.

Kenya'nın Mandera ve Garissa başta olmak üzere çeşitli eyaletlerinde son bir ay içerisinde Eş-Şebab bağlantılı olduğu sanılan saldırılarda 20'si polis 34 kişi yaşamını yitirdi.

NAİROBİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN