Kenya'da Eş-Şebab üniversitelilere saldırdı: 2 kişi hayatını kaybetti

Kenya'da Eş-Şebab üniversitelilere saldırdı: 2 kişi hayatını kaybetti

Kenya'nın Kwale eyaletinde Eş-Şebab militanı silahlı kişilerin, üniversite öğrencileri ve çalışanları taşıyan araç konvoya düzenledikleri saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ulusal basındaki habere göre, kıyı bölgesi Polis Şefi Larry Kieng, terör örgütü Eş-Şebab'ın, Mombasa Teknik Üniversitesi öğrencilerini ve çalışanlarını taşıyan konvoya Kwale'de silahlı saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

2 ÖLÜ, 3 YARALI

Saldırının, polisin de konvoya bir süre eskortluk yaptığı sırada yaşandığını aktaran Kieng, üniversite görevlisi iki kişinin yaşamını yitirdiği olayda iki polis memuru ile bir şöförün de yaralandığını ifade etti. Kieng, saldırının ardından kaçan silahlı kişileri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldığını kaydetti.

NAİROBİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN