Kenya'da yatılı okula silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Kenya'da yatılı okula silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Kenya'nın Turkana eyaletinde kimliği belirsiz kişilerce bir yatılı okula gerçekleştirilen silahlı saldırıda 6'sı öğrenci, 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ulusal basındaki habere göre, Turkana Eyaleti Polis Müdürü Seif Matata, ülkenin Güney Sudan sınırına yakın Lokichogio kasabasındaki Lokichogio Yatılı Lisesine kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendiğini, 6'sı öğrenci biri güvenlik görevlisi 7 kişinin öldüğünü söyledi. Matata, sabaha karşı gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda öğrencinin de yaralandığını belirtti.

OKULU YAKMAKLA TEHDİT ETTİLER

Polis Müdürü Matata, saldırının arkasında, bir süre önce disiplin cezası alan Güney Sudan uyruklu bir öğrencinin olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu dile getirdi. Görgü tanıkları ise söz konusu Güney Sudanlı öğrencinin disipilin cezası aldığı için okuldan ayrıldığını, bir süre önce okula geri geldiğini ve öğretmenlerle öğrencileri "okulu yakmakla" tehdit ettiğini ileri sürdü.

9 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir ay önce meydana gelen başka bir olayda da "Moi Girls School" adlı yatılı lisede bir kız öğrencinin başlattığı yangında 9 kişi yaşamını yitirmişti.

NAİROBİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN