Kerkük'ün güneyinde DEAŞ operasyonu: Saklanan teröristler öldürüldü

Kerkük'ün güneyinde DEAŞ operasyonu: Saklanan teröristler öldürüldü

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü DEAŞ'ın saklanan militanlarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında iki teröristin etkisiz hale getirildiği ve birinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Ali Umran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bölgedeki operasyonlar kapsamında 2 DEAŞ militanı öldürüldü bir diğeri de gözaltına alındı.'' ifadesini kullandı.

Irak ordusu, Federal Polis gücü ve bölgedeki güvenlik güçlerinin ortaklaşa başlattığı operasyonların başarılı olduğuna dikkati çeken Umran, ''Kerkük'ün güneybatısında gizlenen DEAŞ militanlarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor. Bölgenin kurtarılmasından sonra saklanan DEAŞ militanlarının bölge halkı için tehdit oluşturmaya başladı.'' şeklinde konuştu.

Kerkük'ün güneyindeki kırsal bölgelerde DEAŞ ve tüm terör unsurlarını bitirene kadar operasyonların devam edeceğini belirten Umran, ''Operasyonlara bölge halkının ihbar ve istihbarat yönünden destek vermesi çalışmalarımıza hız vermiştir.'' dedi.

Irak güçleri, 16 Ekim'de Peşmerge'nin çatışmasız bir şekilde çekilmesinden sonra Kerkük vilayetinde tam kontrolü sağlamıştı.

KERKÜK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN