Kerry eski düşmanı ile tokalaştı

Kerry eski düşmanı ile tokalaştı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Vietnam Savaşı sırasında bir Ulusal Kurtuluş Cephesi (Viet Kong) üyesini öldürdüğü Mekong Deltası’nı ziyaret etti. Kerry burada eski bir Viet Kong üyesi ile tokalaşıp sohbet etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Vietnem’da 1969 yılında karşı karşıya savaştıkları Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin 70 yaşındaki eski bir üyesiyle el sıkıştı. Kerry, şimdilerde karides ve yengeç yetiştiren Vo Ban Tam isimli Vietnamlıya hayatta kalmalarının sevindirici olduğunu söyledi. Görevi bırakmadan önceki son ziyaretleri kapsamında Vietnam’a giden Kerry, Vietnam Savaşı sırasında cesaret madalyasıyla onurlandırılmıştı. Ancak Kerry, ABD’ye döndükten sonra ‘savaş karşıtı’ olmuştu.

Vo Ban Tam, Kerry’nin vurarak öldürdüğü savaşçıyı tanıdığını ve ABD’ya ait devriye botunu gördüklerinde devreye giren saldırı planını hatırladığını söyledi. BBC’nin haberinde, Vietnam Ulusal Kurtuluş Cephesi birliğinin roketatarı bulunduğu ve birliğin roketin menziline sokmak için ABD askerlerine ateş açtığı belirtildi. O dönemde 26 yaşında olan Kerry ise, hücum bottan kıyıya atlayıp rokeratarı kullanan militanı vurarak öldürdü. ABD Dışişleri Bakanı, ekibinin hayatını kurtardığı için bu hamlesi nedeniyle cesaret madalyasıyla ödüllendirilmişti. Vo Ban Tam, Kerry’nin vurduğu militanın adının Ba Thanh olduğunu ve o dönemde 24 yaşında olduğunu söyledi. Çevirmen aracılığıyla Kerry ile konuşan Tam, “O iyi bir askerdi” dedi. Kerry, o dönemde öldürdüğü Vietnamlıyla ilgili şu ana dek herhangi bir bilgiye sahip değildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN