Kıbrıs'ta Türkler görüşmeye katılmayacak | Son Dakika Haberleri

Kıbrıs'ta Türkler görüşmeye katılmayacak | Son Dakika Haberleri

Rusların Enosis kararı sonrası Türkler yarın yapılacak liderler toplantısın katılmayacağını açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yarın ara bölgede yapılması planlanan görüşmeye katılmayacağı açıklandı.

SÜREÇ RESMEN DURDU

Kıbrıs müzakerelerinde süreç resmen durdu. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yarın ara bölgede yapılması planlanan görüşmeye katılmayacağı açıklandı.

Rum lider Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Erdoğan'ın yemek davetine katılması üzerine önce İstanbul'u terk edip, ardından da 27 Mayıs'taki görüşmeye iptal ederek masaya oturmamasının ardından, gözler yarınki görüşmeye çevrilmişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde geçtiğimiz hafta gerçekleşen liderler görüşmesinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurup çıktığını söylemişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından müzakerelerde sona yaklaşılırken Rum meclisinee ENOSİS kararının getirilmesi iki ülke arasında kirze neden olmuş, lderler sert açıklamalarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN