Kıyameti koparacak kadın aranıyor

Kıyameti koparacak kadın aranıyor

Çin’de sahte mesih skandalı. Kendilerine Yüce Tanrı Kilisesi adını veren tarikat, Hz. İsa’nın Çinli bir kadın olarak dünyaya geldiğini ve kıyameti koparacağına inanıyor. İnsanları zorla üye yapıp ‘kurtuluş’ çağrısıyla para toplayıp reddedenleri de öldürüyorlar.

Çin’de bir tarikat, İsa mesihin Çinli bir kadın olarak dünyaya geldiğine ve kıyameti koparacağına inanıyor. Çin hükümeti tarafından yasaklanan bu tarikata mensup 18 kadın, polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların tarikatta kullandıkları tüm bilgisayarlara ve kitaplara da el koyuldu.

Kendilerine Yüce Tanrı Kilisesi tarikatının mensupları, Çin hükümetinin tarikatın faaliyetlerini yasaklaması sebebiyle sık sık baskına uğruyordu. Tarikat 2014 yılında MCDonald’s’ta yaptıkları bir toplantı sırasında bir kadını döverek öldürmeleriyle tanınmıştı. Grup üyeleri, tarikata katılmasını istedikleri 35 yaşındaki kadının telefon numarasını istemiş fakat kadın kabul etmeyince ‘kötü ruh tarafından ele geçirildi’ gerekçesiyle öldürdüler. Ayrıca tarikat üyelerden ve onların arakadaş ve ailelerinden kurtuluş için zorla para isteminde de bulunuyor. 

Grup üyeleri amerikan kaynaklı bir internet sitesine polislerin tutuklu yoldaşlarına işkence yaptığını iddia eden çok sayıda ifade yayınladı. Tarikatın temel inancı ‘Yüce Tanrı, Son Günlerin Mesihi’nin çinli bir kadın olarak kıyameti koparmak üzere dünyaya gelmiş olması. Mesih olduğunu düşündükleri kadınla bu zamana kadar sadece eski fizik öğretmeni Zhao Weishan isimli bir kadın irtibata geçmiş. Aynı zamanda tarikatın kurucusu da olan Weishan 25 yıl önce Amerika’ya kaçmış. Çin hükümeti 2012 yılında, içerisinde kıdemli üyelerin de bulunduğu yaklaşık yüz üyeyi tutuklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN