Kızıldağ tekrar Türkmenlerin eline geçti

Kızıldağ tekrar Türkmenlerin eline geçti

Dün gece saatlerinde Kızıldağ'daki Esad güçlerini ablukaya alan Türkmenlerin, bölgeyi yeniden ele geçirdiği bildirildi. Suriye ordusuna ait 20 araçlık konvoy, Türkmenler tarafından imha edildi.

Lazkiye yakınlarında bulunan Bayırbucak bölgesindeki Türkmen dağlarının en stratejik tepelerinden Kızıldağ’ı dün sabah saatlerinde yoğun füze ve top atışlarından sonra ele geçiren Rusya destekli Suriye rejiminin unsurlarını gece Türkmen güçler ablukaya aldı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmalar sonucunda Kızıldağ'ın büyük bölümü Türkmen ve muhalif güçlerin eline geçti.

15-11/27/turkmen-dagi.jpg
Türkmen Dağı ve Kızıldağ'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

20 araçlık konvoy imha edildi, 2 tank ele geçirildi

Bölgeye Lazkiye'den takviye gönderen Esad rejimine ait 20 araçlık konvoyun Türkmenler tarafından imha edildiği ve Suriye unsurlarına ait 2 tank ile 1 uçaksavarın ele geçirildiği öne sürüldü. Yaklaşık 6 saatlik çatışmanın ardından Türkmenler neredeyse Kızıldağ’ın tamamına hakim oldu. Esad unsurlarından çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

Rejim, Kızıldağ tepesine bombardımana başladı:

Türkiye tetikte

Güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkaran Türk Silahlı Kuvvetlerine ait obüslerin ise namlularını Suriye sınırına çevirdiği bildirildi.

Kızıldağ’a tekrar hakim olmak isteyen Esad güçleri, Keseb yakınlarından Kızıldağ’ı havan ve füzelerle vurmaya devam ediyor. Esad güçlerine Lazkiye açıklarında konuşlanmış Rusya’ya ait gemiler de füzelerle destek veriyor. Çatışma ve bomba sesleri, sınırın Türkiye tarafından duyuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN