Koalisyon güçleri Musul'da Dicle Nehri'ndeki DEAŞ botlarını vurdu

Koalisyon güçleri Musul'da Dicle Nehri'ndeki DEAŞ botlarını vurdu

Musul'un doğusunda Dicle Nehri üzerindeki 90 DEAŞ botu ile 3 mavna koalisyon güçlerince vuruldu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Musul'un doğusunda Dicle Nehri üzerindeki 90 DEAŞ botu ile 3 mavnanın koalisyon güçlerince vurulduğu bildirildi.

Yazılı açıklamada CENTCOM, söz konusu hava saldırısının 18-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

5 KÖPRÜ KONTROL ALTINA ALINDI

Vurulan botlarda Musul'un doğusunu ele geçiren Irak güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan çok sayıda DEAŞ militanının olduğunu belirtildi. Ayrıca, Dicle Nehri'nin Musul kentine bakan 5 köprünün Irak güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığı, bu sebeple bazı DEAŞ militanlarının kaçmak için nehri kullandıkları kaydedildi.

TOPLAM SAYI 112 OLDU

Açıklamada, Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian, Musul'un doğusunun koalisyon güçlerinin de desteğiyle militanlardan temizlendiğini ve tüm kentin kurtarılması için mücadele ettiklerini ifade etti.

Son olarak, Musul operasyonun başladığı 17 Ekim 2016 tarihinden bu yana koalisyon güçlerinin Dicle Nehri üzerinde DEAŞ'a ait en az 112 deniz taşıtını imha ettiği belirtildi.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN