Kokpitteki kral

Kokpitteki kral

KLM yolcuları yıllarca Kral’ın pilot koltuğunda oturduğunu bilmeden uçtu. Hollanda Kralı Willem - Alexander’in 21 yıl boyunca yardımcı pilot olarak kokpite girdiği ortaya çıktı. Kral sırrını emekli olduğu gün açıkladı.

Eğer geçtiğimiz 21 yıl içerisinde, Hollandalı havayolu şirketi KLM’i kullanarak kısa mesafeli bir uçuş yaptıysanız, kokpitte Hollanda Kralı Willem-Alexander ile uçmuş olabilirsiniz. Hollanda Kralı, geçtiğimiz 21 yıl boyunca, KLM yardımcı pilotu olarak görev yaptığını açıkladı. Ayda iki kez kısa mesafeli uçuşlarda görev yapan kral artık bu görevini bırakmaya hazırlanıyor.

17-05/21/21krr16kraldec.jpg

Kral anons yaptığında sesini tanıyan yolcular olmuş olabilir ancak hiçbir uçuşta, uçağı kraliyet ailesinden birisinin uçurduğu yolculara açıklanmadı. 50 yaşındaki kral, bu uçuşları bir ‘hobi’ olarak nitelendiriyor ve ara sıra kraliyet görevinden uzaklaşmanın kendisini rahatlattığını belirtiyor. ‘’Her zaman pilotum ve kabin ekibim adına konuştuğumu söyleyebildiğim için ayrıca adımı söylememe gerek kalmıyordu. Zaten çoğu yolcu anonsları dinlemiyor’’ diyen Kral Willem-Alexander görevine veda ediyor. Kralın uçuş eğitimi aldığı Fokker 70 modeli nispeten küçük yolcu uçakları artık kullanımdan kalkarak yerini Boeing 737’lere bırakacak.

Üç çocuk babası Willem-Alexander, daha büyük bir uçak kullanmayı öğrenmek gibi bir talebi olmadığını ifade etti. Uzun mesafe uçuşlarda bazen geceleri gidilen yerde konaklamak gerektiğini belirten kral, acil durumda ülkesine dönmesinin zor olacağını belirterek bu tarz uçuşlarda görev almak istemediğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN