Kolombiya Türkiye'den yardım istedi Mülteciler ile nasıl başa çıktınız

Kolombiya Türkiye'den yardım istedi  Mülteciler ile nasıl başa çıktınız

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, Venezüella'dan ülkesine akın eden mültecilerle başa çıkabilmek için Türkiye'ye bir ekip gönderdiklerini söyledi. Santos, mülteci akınıyla ilgili tecrübeleri olmadığını, bu yüzden Türkiye gibi ülkeleri örnek aldıklarını belirtti.

Venezüella'daki ekonomik kriz, yiyecek-içecek kıtlığı ve nakit para sıkıntısından ötürü çok sayıda Venezüellalı komşu ülkelere akın ediyor. Kolombiya da Venezeellalıların akın ettiği ülkelerin başında geliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Blu Radio adlı yayın organına verdiği röportajında Venezuela'dan gelen mültecilerin şu an için ülkesinin en ciddi problemi olduğunu söyledi.

Uluslararası yardım almaya hazır olduklarını söyleyen Santos, mülteci akınıyla ilgili olarak tecrübeleri olmadığını, bu yüzden Türkiye gibi ülkeleri örnek aldıklarını söyledi.

Santos, "Bu sorunla elimizden geldiğince başa çıkmaya çalışıyoruz. Diğer ülkelere heyetler gönderdik, Suriyeli mültecilerle nasıl başa çıktıklarını öğrenmek için mesela Türkiye'ye de bir heyet gönderdik" dedi.

Türkiye, başta Suriye ve Irak olmak üzere 3.5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN