Kral Selman oğlunu Washington Büyükelçisi olarak atadı

Kral Selman oğlunu Washington Büyükelçisi olarak atadı

Suudi Arabistan Kralı Selman, oğlu Prens Halid bin Selman'ı ABD Büyükelçisi olarak atadı. Halid bin Selman'ın Washington'da olması, Kral Selman'ın ABD Başkanı Trump ile yakın ilişkiler kurmasını sağlayacak.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, oğlu Halid bin Selman'ı Suudi Arabistan'ın yeni ABD Büyükelçisi olarak atadı. Arabistan Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olan Halid bin Selman, koalisyonun bombardımanlarında aktif görev alıyordu.

Kral Selman'ın diğer oğlu Emir Abdulaziz bin Selman ise Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı.

NTV'nin haberine göre, Amerika Prens için tanıdık bir yer, çünkü Halid bin Selman, ABD'de havacılık okumuş ve Harvard ile Georgetown üniversitelerinde eğitim görmüştü.

TRUMP'LA İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRME ADIMI

Kral Selman'ın Abdullah bin Faysal'ı görevden alıp yerine oğlunu ataması, Riyad yönetiminin ABD Başkanı Donald Trump'la bağları güçlendirme adımı olarak yorumlandı. Prens Selman'ın Washington'da bulunması nedeniyle Donald Trump kraliyet ailesine istediği zaman ulaşabilecek. Suudi Arabistan ve ABD ilişkileri, Amerika'nın İran'la yapmış olduğu nükleer anlaşmanın ardından gerilmişti.

40'TAN FAZLA KARARNAME YAYINLAMIŞTI

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından imzalanan, ülkenin Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanların görevlerinden alınarak, yerlerine yeni atamaların yapıldığı 40'tan fazla kraliyet kararnamesi yayımladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN