Kral Selman'dan Donald Trump'a en üst düzey devlet nişanı

Kral Selman'dan Donald Trump'a en üst düzey devlet nişanı

ABD Başkanı Donald Trump bugün ilk yurt dışı gezisini Suudi Arabistan'a gerçekleştiriyor. ABD Başkanının ziyareti öncesi başkent Riyad'ta bir ilk yaşandı. Sokaklar ABD bayrakları ve Trump'ın fotoğraflarıyla doldu taştı. Suudi Arabistan Basını ziyareti "tarihi" olarak değerlendiriyor.

İki gün sürecek olan Suudi Arabistan ziyaretinin ilk gününde Kral Selman Donald Trump'a en üst düzey devlet nişanı takdim etti. İlk yurt dışı ziyaretinde Donald Trump'a eşlik eden eşi Melania Trump'ın nasıl bir kıyafet giyeceği merak ediliyordu. Melania Trump başı açık bir şekilde siyah ve uzun bir kıyafet ile uçaktan indi.

Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretine kızı Ivanka Trump da katılıyor. Ivanka Trump tıpkı First Lady gibi kapalı bir kıyafet tercih etti. Ham Melania hem de Ivanka Trump'ın üzerinde Riyad'a gidecekleri uçağa binerken farklı bir elbise vardı.

MELANİA'NIN BAŞI AÇIK KALDI

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez yurtdışı seyahatine çıktı. Dün akşam Suudi Arabistan’a gitmek üzere yola çıkan Trump, başkent Riyad'a iniş yaptı.

Trump’a ilk yurt dışı ziyaretinde eşi Melania Trump da eşlik ediyor. Melania Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde nasıl bir kıyafet giyeceği merak ediliyordu. Melania Trump başı açık bir şekilde ancak vücudunun geri kalan kısmnıı kapatacak şekilde siyah ve uzun bir tulum giydi.

ABD Başkanı ve eşini uçaktan iner inmez Suudi Arabistan Kralı Selman Bin ABDülaziz El Suud karşıladı. Donald Trump ve Melania Trump ile el sıkışan Kral, ABD'li konuklarıyle birlikte basının karşısına geçti. Kral Selman'a oğlu da refakat ediyor. 

KRAL'DAN TRUMP'A EN ÜST DÜZEY DEVLET NİŞANI

Yemame Sarayı'ndaki görüşmede Kral Selman ABD Başkanı Trump'a ülkedeki  en üst düzey devlet nişanı olan Kral Abdulaziz Devlet Nişanı'nı takdim etti.

17-05/20/trump.Jpeg

Devlet nişanı takdim töreninde Beyaz Saray yetkililerinin yanı sıra  Başkan Trump'ın eşi ve kızı da hazır bulundu.

Donald Trump'ın görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey’den eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında Rusya ile ilişkilerinden dolayı açılan soruşturmanın kapatılmasını istediği yönündeki haberlerle sıkıntılı günler geçiren Trump’ın, bu geziyle olayların soğumasını amaçladığı iddia ediliyor. 

Trump, temasları çerçevesinde başkent Riyad'da 3 ayrı zirveye katılacak. ABD Başkanı Trump'ın SuudiArabistan ziyaretinin merkezinde ise Obama döneminde  durma noktasına gelen ekonomik ilişkilerin canlandırılması yer alıyor.  Ziyaret kapsamında  Körfez ülkeleri ile ABD arasında birçok silah anlaşmasının imzalanacağı tahmin ediliyor. 

RİYAD SOKAKLARI TRUMP VE ABD BAYRAKLARIYLA DOLDU TAŞTI

Ziyaret öncesi Suudi Arabistan cadde ve sokaklarına daha önce görülmemiş bir şekilde Trump'ın fotoğrafları ve ABD bayrakları asıldı. Donald Trump'ın gelişine Suudi basınında da geniş yer verildi.

Suudi Arabistan medyasında ziyaret "tarihi" olarak nitelendirildi. Ayrıca Trump'ın ilk yurt dışı ziyaretini Suudi  Arabistan'a gerçekleştirmesinin ülkenin gerçek konum ve önemini ortaya koyduğu,  ayrıca Trump'ın, kutsal Mekke şehrini sınırları içinde barındıran ülkeye  ziyaretiyle Müslümanlara önemli mesajlar vermek istediği belirtiliyor.

 Donald Trump Suudi Arabistan'dan sonra Pazartesi günü İsrail'e gidecek. Daha sonra ise Belçika ve İtalya’yı ziyaret edecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN