Kremlin: Erdoğan Paris'te Putin ile görüşmek istiyor

Kremlin: Erdoğan Paris'te Putin ile görüşmek istiyor

Rusya Başkanlık Sarayı Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin ile Paris'te görüşmek istediği belirtildi.

Rusya Başkanlık Sarayı Kremlin, Türkiye ile yaşanan "uçak krizi" ve Suriye'de terörle mücadele konularında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek İklim Konfreransı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek istediği belirtildi.

Telefona çıkmamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün France 24 kanalına yaptığı açıklamada, Paris'te Putin ile görüşmek için talepte bulunduğunu, ancak talebine yanıt alamadığını kaydetmişti. Erdoğan ayrıca Putin'in telefonlarına da çıkmadığını belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Erdoğan'ın Putin'i telefonla aramadığını iddia etmişti.

"Batı, Rusya ile çalışmaya hazır değil"

Açıklamada ayrıca Suriye'deki kriz ve terörle mücadele konularına da değinildi. Kremlin, Batılı devletlerin henüz IŞİD'le mücadele için Rusya ile birlikte çalışmaya hazır olmadığını savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN