Krizin nedeni Ivanka ve Kushner

Krizin nedeni Ivanka ve Kushner

Beyaz Saray’daki kopmalar devam ediyor. Trump’ın görevine son verdiği Baş Stratejist’i Steve Bannon’ı Başkanın kızı Ivanka ve damadı Kushner’ın koltuğundan etttiği ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın cuma günü görevine son verdiği danışmanlarından Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon çarpıcı açıklamalarıyla gündemine oturdu. Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldıktan sonra yeniden Breitbart News’deki yayın yönetmenliği görevine dönen Bannon, ‘’Artık serbestim, silahlarım yeniden elimde.

Beyaz Saray’dan ayrılıyorum ve Senato’daki, medyadaki ve iş dünyasındaki Trump karşıtlarına karşı savaşa giriyorum’’ ifadelerini kullanmıştı. Ulusal Ekonomi Konseyi başkanı Gary Cohn ve Ulusal Güvenlik Danışmanı HR McMaster ile ticaret, göç ve dış politikalar nedeniyle ters düşen Bannon, Trump yönetimindeki ‘küreselleşmecileri’ tehdit olarak gördüğünü belirterek Beyaz Saray’ın en çok eleştirilen isimlerinden biri olmuştu. Fakat iplerin kopmasına sebep olan asıl meselenin Steve Bannon’ın çekişmekte olduğu iki isim olduğu ortaya çıktı; Trump’ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner. Bannon’ın ulusal ekonomi görüşüne karşı küreselleşme taraftarı olan Kushner ve Trump ile tartışma yaşadıkları ifade ediliyor.

17-08/20/21kr10trump1.jpg

Bannon’ın ulusal ekonomi görüşüne karşı küreselleşme taraftarı olan Trump’ın kızı Ivanka ve damadı Kushner’la tartıştığı, bundan dolayı da koltuğundan olduğu belirtiliyor. 

Trump’ın 2016 ABD seçimlerinde başkanlığı kazanmasında önemli bir rol oynayan Steve Bannon aşırı sağcı görüşüyle tanınıyor. Bannon, ırkçılık konusunda oldukça katı söylemleriyle okların hedefindeydi. Eski Başstratejist ırkçı ve aşırı sağcı tutumundan, Virgina Eyaleti’nin Charlottesville kentinde bir vatandaşın ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarına karışan ve beyaz üstünlüğünü savunan insanlara ‘soytarılar’ demesinin ardından The American Prospect dergisine verdiği röportajda beyazların üstünlüğünü savunanlar için ‘etnik, milliyetçi, zavallılar’ diyerek sert eleştirilerde bulunmasıyla şaşkınlık uyandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN