Kuzey Kore'den yeni balistik füze denemesi

Kuzey Kore'den yeni balistik füze denemesi

Güney Kore kaynakları, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinde bulunduğunu aktardı.

Güney Kore ordusundan yapılan açıklamalarda, Kuzey Kore'nin tanımlanamayan bir balistik füze fırlattığı teyit edilirken, denemenin başarısız olduğunu ileri sürdü.

Birden fazla yerel kaynağın aktardığına göre, balistik füze, fırlatılmasından hemen sonra infilak etti.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (PACOM) Sözcüsü Deniz Binbaşı Dave Benham, Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesi yaptığını açıkladı.

PACOM'dan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saatle cumartesi günü sabaha karşı gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin başarısız olduğu, füzenin Kuzey Kore sınırlarını terk etmeden düştüğü bildirildi.

KN-17 adı verilen orta menzilli füzenin, Pukchang havaalanının yaklaşık 35 kilometre uzağına düştüğünün tahmin edildiği belirtildi.

TRUMP, TWITTER'DAN MESAJ VERDİ

Kuzey Kore'nin başarısız füze denemesinden kısa bir süre sonra ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyada Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore bugün fırlattığı başarısız füze ile Çin'in ve onun saygın devlet başkanının arzusuna saygısızlık etmiştir." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Amerikan Fox News kanalına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da "Yeni bir nükleer deneme yapması halinde Çin, Kuzey Kore'yi yaptırımlarla tehdit etti." değerlendirmesinde bulundu.


Çin yönetiminin bu konuda kendilerini temin ettiğini aktaran Tillerson, Kuzey Kore konusunda Pekin ile yakın bir işbirliği halinde olduklarına dikkati çekti.
Geçen sonbaharda 5'inci nükleer denemesini yapan Pyongyang yönetiminin yakın bir zamanda yeni bir nükleer deneme için hazırlandığı yönünde raporlar geldiği ifade ediliyor.

SON FÜZE DENEMESİ 16 NİSAN'DA

Kuzey Kore, son balistik füze denemesini 16 Nisan'da gerçekleştirmişti. Füze denemesinin ardından bölgede ABD'nin askeri varlığı artırılmış, Güney Kore'ye THAAD savınma sistemleri yerleştirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN