Lavrov: Kürtlerin katılımı olmadan Cenevre'de başarı imkansız

Lavrov: Kürtlerin katılımı olmadan Cenevre'de başarı imkansız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'deki barış görüşmelerinin Kürtlerin katılımı olmadan başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Moskova'da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Astana sürecini masaya yatırdı.

KÜRTLER DE TEMSİL EDİLMELİ

İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriyeli taraflar arasında yapılması planlanan görüşmelerin Suriye muhalefetindeki farklı kesimlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Lavrov, "Moskova, Kahire, Astana ve Hmeymim grupları ile Kürtlerin uygun şekilde temsil edilmemesi halinde, Cenevre görüşmelerinin başarılı olması imkansız" dedi.

Öte yandan Lavrov, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'un, ABD'nin Astana'daki Suriye barış görüşmelerini desteklemeye hazır olduğunu söylediğini kaydetti.

ORTAK ÇIKAR

Almanya'nın Bonn kentinde Tillerson ile yaptıkları ilk görüşmenin ardından konuşan Lavrov, görüşmenin yapıcı geçtiğini ve Suriye de dahil olmak üzere terörle mücadelede ortak çıkarların söz konusu olduğunu teyit ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda Tillerson'un ABD'nin Astana sürecini desteklemeye hazır olduğunu söylediğini aktaran Lavrov, ABD'nin Kazakistan büyükelçisinin Astana'daki görüşmelere gözlemci statüsünde katıldığını da anımsattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN