Lavrov: Türk Akımı'nı diğer AB ülkelerine uzatmaya hazırız

Lavrov: Türk Akımı'nı diğer AB ülkelerine uzatmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brüksel'in gerekli garantileri vermesi halinde Rusya'nın Türk Akımı doğalgaz boru hattını diğer AB ülkelerine uzatmaya hazır olduğunu söyledi.

Sputnil'te yer alan haberde, Avrupa İşletmeler Birliği (AEB) temsilcilerine hitap eden Lavrov, Brüksel'den sağlam hukuki garantiler aldıktan sonra Türk Akımı'nı diğer AB ülkelerine uzatmaya hazır olduklarını belirtti.

'AB ÜLKELERİNİN İLGİSİNİ GÖRÜYORUZ'

Lavrov, "Türk Akımı'nın ikinci kolunun AB topraklarına uzanması, Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin giderek artan talebini karşılayabilir. Çok sayıda AB ülkesinin buna büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz ve biz buna hazırız" dedi.

'GÜNEY AKIM'DAN DERS ÇIKARDIK'

Ancak Güney Akım'da yaşanan olumsuz gelişmelerle tecrübe kazandıklarını kaydeden Lavrov, bu nedenle Türk Akımı'nı AB ülkelerine uzatma çalışmalarına Brüksel'den garanti aldıktan sonra başlayacaklarını vurguladı.

'AB'NİN KUZEY AKIM-2 İÇİN YENİ MEVZUAT ÇIKARMASI AYRIMCILIK OLUR'

Öte yandan Lavrov, AB'nin Kuzey Akım-2 projesi için yeni mevzuat çıkarmaması gerektiğini, bunun projenin bazı yatırımcıları için ayrımcılık olacağını kaydetti.

"Avrupa Komisyonu'nun Kuzey Akım-2 ile ilgili müzakere yetkisi dayatma girişimlerini mesnetsiz buluyoruz" diye devam eden Lavrov, AB'nin sınırötesi haklarını Baltık Denizi'nde kullanması için bir gerekçe bulunmadığının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN