Lavrov'dan Suriye açıklaması: ABD sonsuza kadar kalmayı düşünüyor

Lavrov'dan Suriye açıklaması: ABD sonsuza kadar kalmayı düşünüyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin eylemlerinin Moskova’ya Suriye’de uzun süre, belki de sonsuza kadar kalmayı planladığını düşündürdüğünü söyledi.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’le görüşmesinin ardından basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de tehlikeli bir şekilde tek taraflı davrandığını söyledi. 

Lavrov, bu durumun ülkenin bütünlüğüğünü sarstığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"ABD’li partnerlerimizden Suriye’de ne kadar kalacakları konusunda farklı açıklamalar duyuyoruz. Suriye’de yalnızca askeri görevleri sona erene kadar değil ülkede herkes için kabul edilebilir bir güç değişikliği ile noktalanacak istikrarlı bir siyasi süreç sağlanana kadar kalmaları gerektiğini söylüyorlar. Bu da ABD açısından rejim değişikliği demek. Genel anlamda Washington’ın Suriye’de uzun süre, hatta sonsuza kadar kalmak istediğinden şüpheliyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN