Le Pen ağır konuştu: Macron onu paçavra gibi kullandı

Le Pen ağır konuştu: Macron onu paçavra gibi kullandı

Fransa Ulusal Cephe Partisi’nin (FN) lideri Marine Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için ağır sözler sarfetti.

 Fransa Ulusal Cephe Partisi’nin (FN) lideri Marine Le Pen, ilk kez milletvekili seçimlesinin ardından mecliste düzenlediği basın toplantısında hükümetteki istifalar üzerine konuştu. Macron’un en büyük destekçisi Demokratik Hareket Partisi (MODEM) Başkanı François Bayrou’nun istifası konusunda, Ulusal Cephe Partisi’nin (FN) lideri Le Pen, Macron için, “Bayrou’yu bir paçavra gibi kullandı ve işi bitince de attı” dedi.

Le Pen, Cumhurbaşkanı Macron’un, genel seçimlerde çıkardığı milletvekili sayısıyla ifttifak yaptığı Demokratik Hareket Partisi’ne ihtiyacı kalmadığı için, Bayrou’yu gözden çıkardığını, bunun  da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ruh hali ve güvenirliğini ortaya koyduğunu belirtti. Savunma Bakanı Sylvie  Goulard’ın istifasıyla başlayan bakan istifalarına Cumhurbaşkanı Macron’un seçimde ittifak kurduğu Modem’in önemli ismi Adalet bakanı François Bayrou’da eklendi. Öte yandan, Fransa’da hükümette yeni kabine bugün açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN